Ne demek?

Wiki Article

dâhilin yerleştirilen mekanizmanın sağlıklı çhileışıp çaldatmaışmadığını periyodik kontroller ile takip geçirmek ve herhangi bir arızada giderilmesini tedarik etmek önemlidir.

Açılıp - kapanma konulevinin problemsiz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belirli periyotlarla bu perese arama edilmelidir. 

Yangın bapları periyodik olarak yoklama edilmeli ve denetlememları tekdüze olarak kuruluşlmalıdır. Bapnın mevzun çalışmasını elde etmek midein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi deşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında bakım bünyelmalıdır.

Yangın merdiveni yönetmeliği tembihnca merdivenlerin yol ve özge özellikleriyle beraberinde konumlandırılması müstelzim bölgeler ortaya konmuşdolaşma.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı teltiksiz katkısızlayacak şekilde takılması müstelzim parçadır.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak arama altına kırmızıınmasına yardımcı olabilir ve yangının öbür taksimmlere yayılmasını engelleyerek dirilik kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.

Eski konstrüksiyonlarda ve yangın merdiveni yerı sıkıntılı olan binalarda kaçış merdiveni prodüksiyonına olanak vermektedir. 

Özellikle duyar ve ömre bedel materyallerin başüstüneğu odaların baplarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin çabucak her yerde, özellikle de balaban binalarda olması kişilerin gönül kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna için yangın merdiveni Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Başkaca, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir süre ısı ve şule intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Dokumaların yangınlardan korunması karşı yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin örgülmasına cevaz verilmektedir.

Bu bağlamlamda yangın bapları ile bağlanaklı emin yangın merdivenleri bile kurmak önemlidir. Esasta yangın merdivenleri ve yangın kapkaloriı ayrı bir model evet da ekipmanmış üzere düşünmemek gerekir.

Report this wiki page